U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Karakteristieken en functioneren van de demonstratieversie van de TouchKassa

0000002612     -      29-06-2016

De laatste ontwikkelingen op het gebied van ergonomie (Touchscreen) zijn gehergroepeerd in een demo-versie, enkel gebouwd op de Mercator Sales Edition.

 

In de artikel fiche

Het eerste tabbblad is vereenvoudigd, voor eenvoudig gebruik in "magazijn"-modus. Het bevat een object "Foto" die foto's kan ontvangen via drag&drop, of door selectie via de rechtermuisklik. Tijdens deze operatie worden de foto's automatisch verkleind tot 80 x 80 pixels, wat optimaal is voor het weergeven van touch-knoppen (waarvan men de hoogte kan wijzigen via de optie "Hoogte knoppen touchscreen" en "Grotere knoppen touchscreen").

 

In de klantenfiche

Het eerste tabblad "Data", werd met de nodige velden op de klantenfiche geplaatst om een snelle creatie te garanderen. Bijvoorbeeld, bij het bewerken van een factuur. Dit tabblad bevat een TouchKeyBoard object, dat op een vaste positie op het scherm staat.

 

Aan de onderkant van het hoofdscherm van Mercator

Een widget werd geplaatst aan de onderkant van het scherm. Het bevat de verschillende functies die vaak gebruikt worden in de omgeving van een TouchScreen kassa. Het blok "Lopende verkopen" geeft ons de kans om snel te schakelen tussen de verkopen.

Een verkoop begint bij de knop "Ticket".

De knop "Laatste verkoop" geeft ons de mogelijkheid om de laatste verkoop op een snelle manier te openen.

"Ticket factureren" bied de mogelijkheid om snel een ticket te factureren. Dit kan gedaan worden door simpelweg het volgende in te voeren:

  • via het Ticket nr (via het scannen van de barcode op het ticket)
  • via het BTW nr van de klant (corresponderende landcodes (BE,LU,..) moeten niet ingegeven worden, voor het BTW nr van Belgen kan de eerste nul weggelaten worden.)

Indien het BTW nr van de klant werd teruggevonden in de klantenfiches, zal de factuur direct gemaakt worden voor deze klant. Zoniet zal Mercator de webservice Vies raadplegen, om de details van de klant op basis van het BTW-nr te bepalen. Als deze operatie succesvol is, wordt het klantenrecord automatisch aangemaakt en zal de factuur gekoppeld worden met deze klant. In een ander geval kan de gebruiker snel en eenvoudig een klantenfiche aanmaken en vervolgens de factuur maken.

De bron van deze widget is beschikbaar in deze zip-file.

 

Ingave van een verkoop

De instellingen in verband met de ergonomische touchkassa waren vooral gericht op de ticketsequentie. Deze instelling kan eenvoudig worden aangepast naar andere verkoopsequenties.

De keuze van de verkoper wordt gemaakt in de touchmodus door het klikken op de gewenste foto:

De TouchSelector stelt knoppen voor die door code verrijkt zijn, deze code bevind zich in de customizer van de sequentie.

  • De knoppen van rayons, families,... tonen zowel de foto als de naam (bijvoorbeeld: bakker)
  • De knoppen van families hebben een kleur om zich te onderscheiden (bijvoorbeeld: groenten)
  • De knoppen van artikels tonen naast de foto en de naam ook de prijs van het artikel (bijvoorbeeld: abrikoos)

   

Een TouchNumKeyboard werd geplaatst op het eerste tabblad en het rooster van LinesEditor is bewust vereenvoudigd.

Deze knop geeft ons de kans om een verkoop op "Wachtende" te zetten. Het zal dan mogelijk zijn om de verkoop of iets anders te hervatten via de knop "Lopende verkopen" van de widget.

In het tabblad "Betaalmethoden", vinden we een TouchList dat ons de kans geeft om het aantal zakken in te voeren die door de klant zullen gebruikt worden net voor het afsluiten van de verkoop. Aangezien het doel toestemming geeft om betaalwijzen (Payments) in te voeren in Touchmode.

 

Tip: het is aangeraden om tijdens de eerste opstart van het programma, de positie en grootte van de vensters aan te passen om een optimaal gebruik en comfort te garanderen. Standaard zal Mercator altijd de grootte en positie van de vensters opslaan, dan zullen deze volgende keer correct worden weergegeven aan de gebruiker.

Deze demo-versie is beschikbaar in de downloadzone van de verdelers of rechtstreeks toegankelijk via de demo-versie in de cloud.