U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Menu "Documenten - Reporting" en sorteer criteria in de instellingen van de documenten

0000000642     -      16-04-2024

Mercator stelt een menu "Beheer / Documenten - Reporting" voor. Deze functie stelt alle vrije documenten voor, onderverdeeld per signaletiek : klanten, leveranciers en artikels.

Het is mogelijk om bij deze onderverdeling nog andere opzoekcriteria toe te voegen. Deze criteria moeten worden toegevoegd via het menu "parametrering documenten", via de parameterinstellingseigenschappen van de documenten. (Sortering1 tot Sortering5)

Het afbeelden van de selectiecriteria van de documenten kan worden uitgevoerd op 10 niveau's. De verschillende niveau's moeten worden gescheiden door een \.

Elk docmenten kan in 5 verschillende selectiecriteria worden ondergebracht. Dit laat u toe om een zelfde document op verschillende niveau's te plaatsen.

Voorbeeld van een sortering :

  • Management\Financiën
  • Management\Analyse \Klanten
  • Management\Analyse \Leveranciers
  • ...

Sinds versie 11 van Mercator is het ook mogelijk om "favoriete" documenten te selecteren. Deze selectie is specifiek voor elke gebruiker. Dit doet u door op de ster te klikken die naast de naam van het document wordt weergegeven. Favorieten worden opgeslagen wanneer u op de OK knop klikt.