U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Verkoopsdokumenten : Leveringsklant

0000000186     -      19-09-2015

Mercator kan ingesteld worden om, op het verkoopsniveau, een leveringsklant te beheren. Dit zal u toelaten om een faktuur voor een klant op te maken met het behoud van de gegevens van de leveringsklant. Om deze optie te installeren, moet u de volgende variabelen toevoegen

  • ID_CLI_LIV char(10) in de tabel PIEDS_V
  • C_LIV_SEUL (bit) in de tabel CLI

In het afdrukmodel moeten de gegevens van de klant worden voorafgegaan door CLI_LIV. (in de plaats van CLI.)

Bij de ingave van een dokument, wordt de waarde van de leveringsklant standaard ingevuld door de fakturatieklant. De zone "leveringsklant" is een verplichte zone.

In de klantenfiche, laat het logisch veld "Enkel leveringen" toe om te vermijden dat een leveringsklant wordt gebruikt als fakturatie adres.

Om een klant enkel te bestempelen als "leveringsklant" en hem zodoende niet hoeft door te sturen naar de boekhouding, volstaat het de boekhoudcode in het tabblad "extra" van klantenfiche leeg te maken ofwel een waarde in te geven die verschillende is van de klantennummer.

Om elk misverstand te vermijden, stellen wij voor dat de velden van het "Fakturatie Adres" op het tabblad "Extra" van de klanten fiche worden verbergd. Het verbergen van deze velden gebeurt via "Tools / Schermen Bestanden / Parametrering / Klanten".