U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Starten van de SQL Server service in een lokale configuratie

0000002876     -      20-12-2021

In minimale configuraties kan Mercator gebruikt worden voor één gebruiker als het op dezelfde computer staat waarop de SQL-server ook wordt gehost. Het is dus een kwestie van Mercator gebruiken zonder een echte server met alle client en serverconfiguratie. In sommige gevallen start de SQL-server mogelijk niet correct op. Dit is afhankelijk van de belasting van op de computer.

Om dit probleem te verhelpen raden we aan om bij het configureren van de SQL-service (Administration Tools / Services) een automatische startmodus met vertraagd starten te kiezen.

sql_differe_nl

Als deze oplossing niet voldoende is, is het mogelijk om Mercator zo te configureren dat bij het opstarten wordt gecontroleerd of de lokale SQL-service draait. Indien dit niet het geval is zal Mercator aanbieden deze dienst te starten. Om deze instelling te maken voegt u dit toe aan het bestand Mercator.exe.config, net voor de afsluitende </configuration> tag:

 

<appSettings>
<add key="SqlServerLocalService" value="SQL Server (MSSQLSERVER)"/>
</appSettings>

 

Het gele gedeelte moet aangepast worden naar de exacte naam van de service en de versie van SQL Server in de lokale configuratie. (eigenschap "Volledige naam" in de eigenschappen van de service)

Indien nodig zal dit dialoogvenster aan de gebruiker gepresenteerd worden en zal een makkelijke start van de SQL-service mogelijk maken :

start_sql_nl

Deze tweede oplossing is enkel geldig indien de SQL-server gehost wordt op de computer van deze Mercator gebruiker.

Belangrijke opmerking : Mercator raadt dit type configuratie helemaal niet aan. De SQL-server is, zoals de naam al doet vermoeden, een server en moet daarom worden geïnstalleerd op hardware met de kenmerken van een server en niet op een eenvoudige computer. Mercator in de Cloud is precies ons antwoord op dit soort problemen.