U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Synchronisatie van directories tussen externe sites (afbeeldingen, bestanden ...)

0000000552     -      17-10-2015

Mercator laat om een onbeperkt aantal directories te synchroniseren tussen externe sites toe. Hierdoor kan men een en ander actualiseren zoals de directory met de aan de artikels gelinkte foto's, de content van de tabbladen "Bestandsbrowser" ... Meer algemeen kunnen eender welke directories worden gesynchroniseerd, zelfs directories die helemaal niets te maken hebben met Mercator.

Op MCD- of MFD-niveau kan men via de node "Configuratie Verbinding Centrale" van het menu "Tools / Opties" parameters invoeren voor een lijst met te synchroniseren directories.
De eerste kolom komt overeen met de te synchroniseren lokale directory, m.a.w.: een directory in de omgeving waarin de MCD/MFD wordt gehost. In de tweede kolom kan de overeenstemmende directory op de centrale site worden bepaald. Opgelet: in deze kolom moet de schijfvermelding overeenkomen met de vermelding die geldt in de omgeving waarin de MCD Server wordt gehost.
De richting van de synchronisatie kan worden ingesteld:

  • IN: van de centrale naar de externe site,
  • OUT: van de externe site naar de centrale,
  • IN+OUT: in de 2 richtingen.

Er wordt rekening gehouden met de subdirectories die automatisch worden gecreëerd.
SQL directories zijn ondersteunt.
Enkel gewijzigde bestanden worden overgezet.
De bestandsoverdrachten gebeuren via McdServerService, met compressie door zippen en op transparante wijze.

In het scherm "Beheer / Verbinding Centrale" staan 2 aanvinkvakjes "Directories" die toelaten om de content van de te synchroniseren directories respectievelijk te exporteren en te importeren.