U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Analytische boekhouding (legacy)

0000000414     -      10-10-2015
Verouderd

Mercator kan samen met de analytische boekhouding van Bob worden gebruikt. Om deze functionaliteiten te installeren, gaat u als volgt te werk:

 • voeg via TOOLS een kolom ANALYTi toe aan LIGNES_V.DBF; deze kolom moet van het "teken"-type zijn en de lengte ervan moet overeenkomen met de in de boekhouding gedefinieerde lengte (i is het nr. van het analytisch stelsel en ligt tussen 1 en 9);
 • u wijzigt het invoerrooster voor de gewenste sequenties: klik op de knop om het invoerrooster aan te passen, verwijder het vinkje bij SYST en voer het volgende in:

 • naam ANALYTi (i tussen 1 en 9)
  bron: LIGNES_V_TMP.ANALYTi
  order: 99
  breedte: 60
  opschrift F: analytisch of andere vrije tekst
  opschrift N: analytisch of andere vrije tekst.

Een identieke procedure kan worden gevolgd voor de aankopen (LIGNES_A).

Het is mogelijk om meerdere analytische plannen te combineren door de overeenstemmende variabelen te installeren. De geïnstalleerde plannen voor "aankopen" en "verkopen" kunnen verschillen.
Bijvoorbeeld:
in verkoop: LIGNES_V.ANALYT1, LIGNES_V.ANALYT2
in aankoop: LIGNES_A.ANALYT1, LIGNES_A.ANALYT3

Bij de opstart van Mercator worden de "analytische" rekeningen gelezen in de Bob-tabellen. Enkel plannen van het "alfanumerieke" type worden beheerd.De pagina die u wenst te bekijken heeft betrekking op een versie van Mercator die commercieel niet meer beschikbaar is en niet meer wordt ondersteund.

Mercator is een applicatie .net en maakt gebruik van een database SQL Server. De gegevens op deze pagina stemmen niet overeen met deze eigenschappen.