U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Analytische boekhouding

0000000886     -      20-05-2010

Mercator kan worden gebruikt samen met de analytische boekhouding van Winbooks (min. versie 3.0). Om deze functionaliteiten te installeren, gaat u als volgt te werk:

 • voeg via TOOLS een kolom ANALYTi toe aan LIGNES_V.DBF; deze kolom moet van het "teken"-type zijn en de lengte ervan moet overeenkomen met de in de boekhouding gedefinieerde lengte (i is het nr. van het analytisch stelsel en ligt tussen 1 en 9);
 • u wijzigt het invoerrooster voor de gewenste sequenties: klik op de knop om het invoerrooster aan te passen, verwijder het vinkje bij SYST en voer het volgende in:

 • naam: ANALYTi (i tussen 1 en 9)
  bron: LIGNES_V_TMP.ANALYTi
  order: 99
  breedte: 60
  opschrift F: analytisch of andere vrije tekst
  opschrift N: analytisch of andere vrije tekst.

Een identieke procedure kan worden gevolgd voor de aankopen (LIGNES_A).

Het is mogelijk om meerdere analytische plannen te combineren door de overeenstemmende variabelen te installeren. De geïnstalleerde plannen voor "aankopen" en "verkopen" kunnen verschillen.
Bijvoorbeeld:
in verkoop: LIGNES_V.ANALYT1, LIGNES_V.ANALYT2
in aankoop: LIGNES_A.ANALYT1, LIGNES_A.ANALYT3

Bij de opstart van Mercator worden de "analytische" rekeningen gelezen in de Winbooks-tabellen. Enkel plannen van het "alfanumerieke" type worden beheerd.