U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

De query select dbo.AskToShield verschijnt in de expensive query's van SQL Server

0000003110     -      21-09-2022

Volgende query's kunnen verschijnen in de expensive query's van SQL Server wanneer ze geen reden hebben om te verschijnen:

  • select dbo.AskToShield('ConnectToServer',@tag1,@tag2,@tag3,'',@tag4) as receive
  • select dbo.AskToShield('TestLicence',@tag1,@tag2,@tag3,@tag4) as receive

Deze situatie, gekoppeld aan een installatie van MercatorShield in de cloud configuratie, kan leiden tot een aanzienlijke vertraging van de SQL-server en dus ook op de Mercators die ermee verbonden zijn. Deze zouden verschijnen bij nieuwere versies van SQL Server.

Het gedwongen stoppen van deze query's kan ook lang duren waardoor het uiteindelijk kan nodig zijn om de SQL Service opnieuw te starten.

Om dit te corrigeren, moet u Mercator bijwerken naar versie 10.10.114 of hoger en vervolgens Tools > Geavanceerde Tools > MercatorShield > Configureren via SQL Server uitvoeren. Hierdoor wordt de assembly bijgewerkt die de methode bevat voor de functie dbo.AskToShield in de SQL-CLR modus. 

U kan deze installatie verifiëren door deze SQL-query:

select dbo.SHIELD_SQL_VERSION()

die 1.0.7.40 moet teruggeven.


Bovendien, als MercatorShieldServer is geïnstalleerd op dezelfde server als de SQL-server (wat meestal het geval is), raden we aan om de host van MercatorShieldServer in te stellen als 127.0.0.1 (en niet met de naam van de server op het lokale IP-adres). De host optie van MercatorShield (ID = SHIELDHOST) wordt dus:

127.0.0.1:5022@SQL

Deze notatie maakt het mogelijk om controles van MercatorShield te optimaliseren door uit te sluiten of MercatorShieldServer zich in hetzelfde lokale netwerk bevindt.


Dit geldt niet voor Mercators met een Azure SQL database.