U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Verlies van tekens met accent bij import van DBF-bestanden

0000000898     -      30-09-2011
Verouderd

In Mercator is het mogelijk om bestanden van diverse formaten (XLS, DBF, XML, ...) te importeren, hetzij in de informatiebestanden (Menu "Bestand / Importeren"), hetzij via de interactieve import (optionele module). Bij de import van bestanden in DBF-formaat kan het gebeuren dat sommige tekens (accenten ...) verkeerd worden geconverteerd. Dit is het gevolg van het feit dat dit DBF-bestand werd gecreƫerd met een paginacode (nummer van de internationale tekenstabel) die niet overeenstemt met de code die standaard wordt gebruikt door de meeste Windows-applicaties in onze streken (1252 - Windows ANSI).

Via de optie "Tools / Opties / Informatiebestanden: Keuze paginacode bij import DBF" kan bij het openen van een extern DBF-bestand de originele paginacode van dit bestand worden ingevoerd. Op die manier zal Mercator rekening kunnen houden met deze paginacode om ze met de juiste tekens weer te geven.

Een voorbeeld een vanuit Excel gegenereerd DBF-bestand moet worden geassocieerd met de paginacode MS-DOS 850, want Excel genereert dit soort bestand standaard voor de oude DBase-applicaties die nog in de DOS-omgeving werken.De pagina die u wenst te bekijken heeft betrekking op een versie van Mercator die commercieel niet meer beschikbaar is en niet meer wordt ondersteund.

Mercator is een applicatie .net en maakt gebruik van een database SQL Server. De gegevens op deze pagina stemmen niet overeen met deze eigenschappen.