U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Gebruik van Xdispo

0000001253     -      18-10-2015

Allereerst, zoals deze pagina vermeldt: als de tweede parameter van xDispo null is, vermeldt de functie het beschikbare aantal voor alle magazijnen.

Dit is veel efficiënter dan het optellen van meerdere xDispo.

Daarenboven kan nog een derde parameter worden ingevoerd, die de te vermelden variabele of formule bevat. In dit geval: dispo-qv_3. Te vermelden tussen quotes of aanhalingstekens.

De formule wordt dan:

xDispo(s_id, null, "dispo-qv_3")


Het doel van de verrichting is: een controle in de artikelfiche weergeven waarbij het op basis van alle magazijnen voor verkoop beschikbare aantal wordt weergegeven.

xdispo(s_id, '0000000001')+xdispo(s_id, 'D1YK19GQL6')+xdispo(s_id, 'G1YK19H0EV')+xdispo(s_id, 'D1YK1ARR8I')+xdispo(s_id, 'E1YK1ARRBM')+xdispo(s_id, 'F1YK1ARRG1')

bezorgt me wel de hoeveelheid die in voorraad is, maar ik zou de hoeveelheid moeten kennen zonder het gereserveerde aantal. dispo_local.qv_3 vermeldt enkel het resultaat van het hoofdmagazijn. Hoe moet ik dit doen? Hartelijk dank.