U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Herberekening van de formules in de artikelfiche

0000002536     -      04-10-2015

Het is normaal dat enkel de "vernieuwde" formules worden herberekend.

Als u de informatie met zekerheid wilt opslaan, hebt u 2 mogelijkheden:

  • per code in Mercator : een FormValidateCustomize customizer die reageert op de kolom S_DPA van de DataSourceRow in de SigForm.
  • een trigger

Voor dit laatste punt raad ik u niet aan om de triggers te vermenigvuldigen. Eenzelfde trigger kan immers meerdere handelingen uitvoeren. Bovendien raad ik u aan om voorzichtig te zijn bij het creëren van triggers, want teveel of te complexe verrichtingen kunnen de globale prestaties van uw Mercator doen verminderen.
 


 

Hallo,

In een scherm van een informatiebestand kan Mercator formules weergeven die opgeslagen kunnen worden in een veld van de tabel die gelinkt is aan het informatiebestand.

Bv.: het veld met de som van de q * dpa van alle artikels gelinkt aan het weergegeven artikel.

Het probleem is dat de resultaten van de formules niet worden geactualiseerd wanneer men overschakelt naar de fiche. Moet dit berekende veld vervangen worden door een trigger die het veld zal aanvullen? Bv.: als de prijs van een grondstof wordt gewijzigd, moet het veld in het afgewerkte product waarin de som van de grondstoffen wordt vermeld, geactualiseerd worden. Een andere trigger op dit berekende veld laat toe om de prijsschommelingen van de eindproducten op te slaan in een externe tabel.