U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Meertalige zoekopdrachten

0000001160     -      01-02-2011

De omschrijving in een tweede taal is een veld dat wordt toegevoegd door de gebruiker, dus het is niet geïndexeerd. Het is dan ook niet mogelijk om rechtstreeks op basis van die informatie iets op te zoeken. Een zoekopdracht op basis van meerdere criteria is daarentegen altijd mogelijk voor alle velden van de artikelfiche.

Een mogelijke oplossing zou zijn om deze, voor de gelegenheid verlengde informatie over te zetten naar een van de 3 sleutels. Het is mogelijk om via een trigger de content van een omschrijving in een tweede taal geforceerd te kopiëren naar een sleutel. Maar het dupliceren van informatie is zelden een goed idee. Waarom de informatie niet gewoon opslaan in de sleutel? De omschrijving van de sleutels kan worden bewerkt in "Tools / Opties / Sleutels" en de informatiebestanden kunnen worden gewijzigd via "Tools / Schermen Informatiebestanden".Goedenavond,

Bij onze klant X werken evenveel Franstalige als Nederlandstalige werknemers. De Nederlandstaligen zouden willen dat de artikelzoekopdrachten (op basis van de omschrijving) kunnen gebeuren op basis van de omschrijving in het Nederlands (tweede omschrijving). Hebt u al een gelijkaardige vraag gekregen, en hebt u hiervoor een oplossing?

Ik heb voorgesteld om de Nederlandse omschrijving op te nemen in een van de zoeksleutels. Eventueel automatisch ingevuld bij het creëren / wijzigen van een artikel?