U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Na recuperatie van een boekhouddossier, probleem met valutasaldi

0000001211     -      18-01-2017

Indien u telkens u een heropening lanceert, problemen hebt met uw beginsaldi in de financiële posten, dan moet u het veld solde_dv in de tabel lignes_c gaan bekijken voor de heropeningsboeking van het voorgaande boekjaar.

Voor de berekening van het totaal dat in g_solde_dv van de tabel gen wordt geplaatst (wat overeenkomt met het beginsaldo in de financiële posten), neemt Mercator immers het solde_dv van de heropening van het voorgaande boekjaar en voegt het programma daarbij de tot_dv van dit boekjaar.

Normaal gezien moet dit veld het saldo van uw rekening bevatten bij de heropening van dit boekjaar. Is dat niet het geval, dan moet u actualiseren via een update in SQL.

Vervolgens herlanceert u de heropening van uw huidige boekjaar, en nu zou het correct moeten zijn.

NB: dit geldt enkel als de gegevens van Mercator boekhouding werden geïmporteerd uit een andere boekhoudsoftware.Hallo,

Een nieuwe voorlopige afsluiting veroorzaakt opnieuw problemen met de valutasaldi. Wij werken met de laatste versie van MERCATOR. Wat kan ik nog meer doen opdat deze anomalie zich niet meer zou voordoen ?