Welke opdracht aangeven in Mercator voor het rolmenu gelinkt aan C_TYP_FORM ?

0000002012     -      13-12-2018

Deze opdracht kan worden geplaatst in een rolmenu gelinkt aan het veld C_TYP_FORM in het informatiebestand "Klanten":

select 'Personne' as lib,cast (1 as smallint) as id
union
select 'Société' as lib,cast (2 as smallint) as id

Noteer de uitgevoerde cast, die bedoeld is om te verzekeren dat de kolom id van hetzelfde type is als de kolom c_typ_form. Is dat niet zo, dan zou Mercator kunnen vragen om de wijzigingen op te slaan, terwijl er niets gewijzigd is in de actieve fiche.

We herhalen hier dat de procedures gelinkt aan dit rolmenu die in de legacy-versie bestonden, niet langer bestaan in de Majuro-versie.

Als een rolmenu (combobox) van Mercator gelinkt is aan het veld C_TYP_FORM, welke opdracht moet ik dan aangeven om de elementen "Persoon / Vennootschap" te bekomen?