U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Hoe een inactieve sessie van een gebruiker sluiten na een bepaalde periode?

0000002987     -      27-07-2023

Met Mercator 10.8 of hoger kunt u een maximale inactiviteitsduur instellen voor de Mercator-gebruiker, waarna de sessie wordt afgesloten. Deze periode moet per gebruiker worden ingesteld op het tabblad "Algemeen" van zijn profiel. Het wordt uitgedrukt in minuten. Het moet langer zijn dan of gelijk zijn aan 10 minuten.

timeout_session_NL

Met deze waarde wordt rekening gehouden wanneer de gebruiker inlogt en totdat de volgende gebruiker in Mercator inlogt. Dus als de gebruiker het menu "Bestand / Gebruikersafmelding" uitvoert, wordt de sessie nog steeds automatisch gesloten.

Zodra deze maximale tijd is bepaald, toont Mercator in de rechterbovenhoek informatie over deze automatische afmelding:

 

  • Gedurende de eerste minuut van inactiviteit wordt de volgende boodschap getoont
    timeout_session_statut1_nl

  • Meer dan 2 minuten resterend
    timeout_session_statut2_nl

  • Binnen 2 minuten resterend
    timeout_session_statut3_nl

 

Belangrijke opmerking : tijdens de sluiting van deze sessie gaan eventuele wijzigingen verloren. Dus als er bijvoorbeeld een document is gemaakt of gewijzigd en nog wordt ingevoerd, gaan deze wijzigingen definitief verloren.

Inactiviteit wordt gedetecteerd door de afwezigheid van toetsenbordinvoer en muisklik. Om de time-out opnieuw in te stellen, is het daarom voldoende om bijvoorbeeld ergens in Mercator te klikken. Er wordt geen rekening gehouden met de beweging van de muis, omdat deze zou kunnen corresponderen met een "zweef of hoover" van Mercator, zonder echte interactie.

 

Zie ook: Hoe sluit ik de sessie van een gebruiker die niet is ingelogd?