U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Hoe kan je de sessie sluiten voor een gebruiker die nog niet ingelogd is?

0000003173     -      04-08-2023

Mercator 11.0 of latere versies maken het mogelijk om automatisch Mercator te sluiten voor een gebruiker die nog geen eerste login heeft uitgevoerd. Hiervoor moet een time-out worden ingesteld, gedefinieerd in minuten, in de optie "Anderen / Time-out voor niet-ingelogde gebruikers" (id = TO_NOTLOG). Dit is vooral handig voor gebruikers die te vaak klikken om Mercator te starten en daardoor meerdere instanties van Mercator tegelijk starten.

Deze time-out wordt onderbroken zodra de gebruiker een toegangscode valideert, zelfs als de authenticatie mislukt. Wanneer de time-out is verstreken, wordt er gedurende 15 seconden een knop weergegeven. Hiermee kan de automatische sluiting van Mercator worden onderbroken.

Dit systeem voorkomt ophoping van "NOT LOGGED IN" regels in de tabel SESSIES van Mercator en beperkt het verbruik van gelijktijdige sessies, zoals voorzien in de licentie.


Deze optie is niet in conflict met de optie "Anderen / Multisessie toelaten" (id = MULTISESS), omdat deze laatste alleen effect heeft als het Mercator-proces al bestaat. In dat geval zal bij de tweede poging om een sessie te openen op dezelfde werkplek, de eerste instantie naar voren worden gebracht en de tweede niet worden geopend. Dit proces is echter niet effectief in het geval van gelijktijdige opstart..

 

Zie ook: Hoe de sessie van een inactieve gebruiker sluiten na een bepaalde periode?