U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Documenten ontvangen uit Peppol

0000003108     -      26-10-2022

Mercator 10.10 of later laat ons toe om facturen en credit nota's te ontvangen uit Peppol. Deze documenten en berichten zoals ontvangstbevestigingen kunnen automatisch ontvangen worden door Peppol Box in Mercator. Deze inbox is toegankelijk via het menu "Beheer > Peppol Box". Dit geeft een overzicht van alle ontvangen berichten.

PeppolBox_NL

U kan de "Zoom" knop gebruiken om het bericht te bekijken. Er wordt een PDF versie getoond wanneer het een factuur of credit nota is.

De knoppen "G" en "C" kunnen de factuur / credit nota respectievelijk importeren in het commercieel beheer of de boekhouding. Deze functionaliteit is hetzelfde als "Bestand > Document Ontvangen > eInvoice".

De Peppol Box wordt bijgewerkt bij het openen van het scherm. De knop "Vernieuwen" kan gebruikt worden om te controleren of er nieuwe berichten beschikbaar zijn sinds het venster werd geopend.

De knop "Bestand maken" wordt gebruikt om een XML-bestand te maken met de onbewerkte inhoud van het bericht. Deze export mag in principe nooit gebruikt worden aangezien de factuur-en credit nota herkenning werd geïntegreerd in de "G"-en "C"-knoppen.


Mercator biedt een meldingssysteem aan dat de gebruiker waarschuwt van zodra Peppol een bericht verstuurt. Deze meldingen kunnen geconfigureerd worden in "Tools > Setup > Peppol Meldingen". Dit kunnen meldingen van 2 soorten zijn:

  • een e-mail verzonden naar een of meer adressen naar keuze
  • een melding in MercatorPenguin verzonden naar één of meer apparaten naar keuze. 

PeppolNotif_nl

In het geval van een factuur of een credit nota bevatten zowel de email als de MercatorPenguin melding een PDF-duplicaat van het document.

In dit configuratiescherm kan u in de kolom "Alle" aangeven of u een email / melding wilt ontvangen voor alle berichten inclusief ontvangstbevestigingen. Als deze kolom niet werd aangevinkt, wordt de verzending enkel gedaan voor facturen en credit nota's.


Widget Peppol

Mercator biedt een widget waarmee u het aantal nieuwe berichten in de Peppol Box kunt bekijken. Het bevat ook een knop die directe toegang geeft tot de Peppol Box.

PeppolWidget_nl

Deze broncode werd toegevoegd in de bijlage hieronder.Te laden : 0000003108.zip (7 Kb - 02-08-2023)