U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Extra zoek- en filterfuncties in de informatiebestanden van Mercator 8.5

0000002349     -      05-11-2022

Mercator 8.5 brengt deze functionaliteiten in de informatiebestanden.

 

1. Zoeken op alle criteria

Het zoekveld "Allen", laat ons toe om te zoeken op elke criteria zonder te moeten weten in welke kolom de informatie zich bevind. (Cle1, cle2, nom,...)

De cursor kan standaard in dit zoekveld geplaatst worden, als de optie "N° zone zoekveld" ingesteld is op nul. (NFND_CLI,NFND_FOU,NFND_STOCK,...)

En wat betreft de sleutels CLE1, CLE2, CLE3), worden enkel de vermelde sleutels meegenomen.

 

2. Zoeken in de actieve filter

Indien een filter actief is als men begint te zoeken, is het mogelijk om de zoekresultaten overeen te laten komen met het resultaat van deze filter. Om dit te doen vinkt u "Filteren op huidige fiche" aan. In tegenstelling tot gewone zoekfuncties, word de filter niet gedeactiveerd, dus blijft hij actief.

 

3. Filters gedefinieerd door de gebruiker.

Het is mogelijk om door de gebruiker gedefinieerde filters op te slaan. Deze filters worden toegevoegd via het menu "Tools/Setup/Informatiebestanden filters". Ze zijn gedefinieerd per informatiebestand. Elke filter is samengesteld uit een titel en een SQL where-clause. Om een SQL-expressie te bekomen, is het mogelijk om een actieve filter op de interface van Mercator te plaatsen en vervolgens "Filteren op expressie" te kiezen. De where-clause kan dus gekopieerd worden.

Als een filter geplaatst word via het symbool "Actieve filter" (trechter pictogram) heeft een vlag (tooltip) met, op de eerste lijn, de naam van de gepersonaliseerde filter die geactiveerd is.

4. Artikelen filteren op basis van importeren via barcode-scanners.

Een filter kan geplaatst worden op het informatiebestand artikelen corresponderend met de import van draagbare barcode-scanners. Mercator gaat in de eerste plaats voor de herkenning van artikelen op basis van gescande sleutels. Zoals hij zou doen bij het opmaken van een inventaris in de verkoop,... Indien sommige artikelen niet kunnen geïdentificeerd worden, krijgt men een waarschuwingsbericht. Vervolgens bouwen we de filter op basis van de identificatie van de geïmporteerde artikelen. Bijvoorbeeld: ((s_id='MERC01FE74') or (s_id='MERCAT131H'))

Deze functie geeft ons de mogelijkheid om een reeks artikelen te scannen die men wenst voor de transactie waarbij Mercator rekening houdt met de actieve filter: export Excel, een prijswijziging, het afdrukken van statistieken,...

 

Zie ook deze pagina : Filter op basis van een bestand in de informatiebestanden