U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Integratie met CodaBox en SodaBox

0000002692     -      23-10-2020

Op dit ogenblik enkel Codabox

Mercator is compatibel met CodaBox en bevat alle mechanismen die nodig zijn om bestanden van deze transmissie-operator te ontvangen. Om deze integratie te kunnen gebruiken, hebt u de Mercator BANK-optie en de CODABOX-optie nodig.

De functionaliteit verschijnt automatisch in het menu "Boekhouding" of "Beheer" (voor autonome boekhouding):

menu_coda_box_nl

Om de functionaliteit te kunnen gebruiken, moet u in "Tools / Identificatie" controleren of het BTW-nummer correct is ingevoerd. De selectie van te downloaden bestanden wordt gemaakt op basis van dit nummer.

De functionaliteit kan alleen worden gebruikt via het menu-item "Bestanden ontvangen". "Toegang verzoeken" mag in principe nooit worden gebruikt, tenzij u de toegangsparameters tot CodaBox wilt vernieuwen. Tijdens het eerste verzoek naar bestanden wordt dit verzoek om bestanden op te vragen automatisch geactiveerd.

De procedure voor toegangsverzoeken begint met het invoeren van het BTW-nummer van het bedrijf dat op het abonnement bij CodaBox heeft geabonneerd. Het gaat verder door het token in het dialoogvenster te plakken dat per e-mail wordt verzonden. Dit toegangsverzoek wordt normaal gesproken slechts één keer gedaan. Als Mercator in de modus "Multi-dossier” werkt, is deze toegang beschikbaar voor alle dossiers. (Het is dus niet nodig om toegang te vragen voor elk van de dossiers)

Het dagelijks gebruik van deze functionaliteit gebeurt via het menu-item "Bestanden ontvangen". Hierdoor worden de bestanden gedownload die beschikbaar zijn voor het dossier dat in gebruik is. Als er onder de ontvangen bestanden één of meer Coda-bestanden zijn, stelt Mercator voor om door te gaan met het lezen van deze bestanden voor het automatisch genereren van de financiële verrichting.

De bestanden worden in deze mappen geplaatst :

  • Coda: in de CodaBox \ coda submap van de Mercator Data-directory
  • Soda: in de CodaBox \ soda submap van de Mercator Data-directory.

Het is daarom nodig om in de verschillende bankrekeningen de directory voor het ontvangen van Coda in het veld "Directory" van het tabblad "Gecod. Berichtgevingen" aan te geven.

CodaBox biedt ook rekeningoverzichten in pdf-formaat. Deze worden gedownload door Mercator. Deze bestanden kunnen worden bekeken met deze knop in het Coda-bestandsselectievenster (alleen vanaf versie 10).

 


Opmerkingen
:

  • Aangezien de toegangsautorisatie gemeenschappelijk kan zijn voor alle mappen in dezelfde configuratie met Multi-dossiers, moet u deze toegang niet aanvragen voordat u de installatie van Mercator met Multi-dossiers hebt voltooid.
  • Deze functionaliteit is enkel beschikbaar in de Belgische wetgeving.
  • Indien nodig kan de gebruiker de standaard time-outwaarde wijzigen via "Tools / Options / Others - Time-out (sec.) CodaBox " (Id: TO_CODABOX).