U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Beheer van het tegenmerk

0000000593     -      28-09-2023

Mercator beheert het tegenmerk. Het tegenmerk is een functie die u zal toelaten een leveranciersbestelling te genereren vanuit een enkele klantenbestelling. Om deze optie in te stellen, moet het veld CONTREMRQ (bit) in de tabel PIEDS_V worden bijgemaakt.

Eens deze optie is ingesteld, verschijnt er een menu "Tegenmerk" in het menu "Beheer". Om het tegenmerk te genereren, moet de gewenste klantenbestelling worden geopend en het menu "Tegenmerk" worden opgeroepen. De leveranciersbestelling(en) worden op automatische wijze gegenereerd. De hoofdleveranciers in de artikelfiches worden gebruikt.

Mercator behoudt een verbinding tussen de klantenbestelling en de leveranciersbestelling. De waarden van de velden worden overgedragen naar de leveranciersbestelling

  • referentie
  • de vrije velden van PIEDS_V die dezelfde naam hebben als in PIEDS_A
  • het optieveld ID_CLI char(10) van PIEDS_A
  • het optieveld JOU_CLI char(10) van PIEDS_A journaal van de klantenbestelling
  • het optieveld PIECE_CLI decimal(10,0) van PIEDS_A nummer van de klantenbestelling
  • de bijgevoegde velden van LIGNES_V die dezelfde naam en dezelfde type hebben als in LIGNES_A

Wanneer het tegenmerk is gegenereerd, wijzigd de variabele CONTREMRQ van PIEDS_V naar true. Dit is waarom de klantenbestelling de gebruiker waarschuwt dat ze werd gewijzigd en het nodig is ze opnieuw te bevestigen.

Ook zien :