U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Contante storting en bankoverschrijving met Glory

0000002830     -      16-12-2021

Het is nu mogelijk om een contante storting uit te voeren via Glory.

Hiervoor moet u via het menu "Beheer / Deposito op kassa" de betaalwijze "Glory" selecteren (zonder een bedrag aan te geven).
Bij het bewaren van de gegevens geeft Mercator het volgende scherm weer om aan te geven dat het geld in de automaat moet ingevoerd worden.

Wanneer de bewerking is voltooid klikt de gebruiker op de knop "Ok". Het bedrag wordt automatisch ingevuld in het scherm van deposito op kassa.
Tijdens de operatie kan de gebruiker deze annuleren door op de knop "Annuleren" te klikken.

 

Het is ook mogelijk om via Glory een bankoverschrijving uit te voeren.

Hiervoor dient u via het menu "Beheer / Storting op bank" de betaalwijze "Glory" te selecteren (zonder een bedrag op te geven).
Bij het bewaren van de gegevens geeft Mercator het volgende scherm weer om aan te geven dat de automaat het geld zal aannemen.

De gebruiker heeft twee mogelijkheden :

  1. of hij neemt alleen het overschot terug: dit houdt in dat voor elke lade van de automaat die dezelfde hoeveelheid geld bevat (biljet of munt) het bedrag wordt teruggegeven dat bovenop het minimumbedrag komt, dat in de configuratie werd vastgelegd.
    Voorbeeld: als het overschot voor de biljetten van 10 euro is vastgesteld op 10 en er zitten 12 biljetten in de lade, dan komen er 2 biljetten uit.
  2. of hij neemt de volledige inhoud van de lade terug: dit houdt in dat voor elke lade van de machine die dezelfde hoeveelheid geld bevat, de volledige inhoud wordt teruggegeven.
    Voorbeeld: als de lade voor biljetten van 10 EUR 12 biljetten bevat, komen er 12 biljetten uit.

Het bedrag wordt automatisch getoond in het scherm van de bankoverschrijvingen.
In tegenstelling tot de contante storting wordt de knop "Annuleren" gedeactiveerd zodra de storting op de bank wordt gestart (via "Overschot" of "Volledig").