U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Koppeling met de CashInfinity betaalautomaat (Glory)

0000002713     -      02-12-2022

Mercator is compatibel met de betaalautomaten van CashInfinity. Deze laat de klant toe om het te betalen bedrag van zijn aankoop in te geven in de kassa. De kassa zorgt vervolgens voor de teruggave van het wisselgeld (biljetten of muntstukken).

Deze functionaliteit verwijst naar een optionele Mercator-module. Eens deze optie geïnstalleerd is volstaat het om Mercator op volgende wijze te configureren:

 • Zorg ervoor dat u over voucher 10.1 beschikt, met de GLORY"
 • In "Tools-Opties" verschijnt "Glory Betaalterminal" in het submenu. Hiermee kan u het volgende definiëren:a
  • Het type bericht dat de betaalbevestiging weergeeft (Stop of Popup)
  • De wachttijd in seconden om de transactie uit te voeren. ( : 60 secondes)
 • In "Tools - Opties-Uitrusting kassa" moet men op elke pc waarop een Glory-systeem is aangesloten de URL van Glory gaan definiëren.
  • URL Glory: de volledige URL van de betaalautomaat. Bijvoorbeeld http://192.168.0.25/axis2/services/BrueBoxService
  • Glory IP Listener: het IP-adres van de PC waarop Mercator draait, zichtbaar door de betaalautomaat. Dit vereist een vast IP-adres voor de PC in het lokaal netwerk
  • Glory PORT listener: De te gebruiken poort voor het aangegeven IP-adres (bijvoorbeeld 55561)
 • Voeg een betaalwijze "Glory" toe."
 • De laatste stap bestaat uit het installeren van onderstaande widget meegeleverd in onderstaand ZIP-bestand.

Bij het valideren van een document met betrekking tot een Glory-betaling, wordt volgend scherm weergegeven tijdens de transactie:

Op deze afdrukmodellen is het mogelijk om transactie-informatie te tonen, met dank aan de functie xGlory.


De widget die verbonden is aan deze functionaliteit moet geïnstalleerd worden in het startscherm van Mercator. Dit kan eenvoudig gedaan worden door middel van drag & drop van WidgetGlory.dll.

De widget geeft de algemene staat van de betaalautomaat weer alsook de specifieke staat van de twee subeenheden (biljetten en munten).

Het toont ook de status van de verschillende cassettes. Dit zorgt voor een perfecte weergave van de kassa inhoud, zo kan men ook anticiperen op moeilijkheden die ze kunnen ondervinden bij het teruggeven van wisselgeld.

Cst  = Pile de billets non-gérée
COFB = Cash Overflow 

De widget kan ook waarschuwingen geven aan de gebruiker om bijvoorbeeld aan te geven dat het niveau van cassette X te laag is.


Speciaal geval: Onmogelijk geld terug te geven

Indien een klant een te héél bedrag , (bijvoorbeeld bij een groot biljet), is het mogelijk dat de machine niet instaat is om geld terug te geven. Het probleem is dat het biljet reeds in de cassette “Cst” geplaatst is. In dit geval zal de transactie onderbroken worden en wordt volgend bericht weergegeven:

De validatie van de huidige verkoop wordt onderbroken. De verkoper moet vervolgens de teruggave manueel uitvoeren en de verkoop valideren (Het verschil zal automatisch in “Teruggave” geplaatst worden).


Het menu “Tools – Betaalterminals – Glory” bevat twee functionaliteiten die in principe nooit handmatig gebruikt mogen worden:

 • Reset: laat toe om alle services van de betaalautomaat te herstarten.
 • Update datum-uur: Laat toe om de datum en het uur van de betaalautomaat te synchroniseren met de PC waarop Mercator draait. Deze functionaliteit wordt uitgevoerd bij het opstarten van Mercator.

Extra informatie : Deposito op kassa en storting op bank met GloryTe laden : 0000002713.zip (22 Kb - 21-11-2023)