U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Bewaar een handgeschreven handtekening in Mercator via MercatorPenguin

0000002912     -      06-04-2024

In Mercator is het mogelijk om een handgeschreven handtekening op verschillende manieren te registreren. De MercatorPenguin-applicatie kan worden gebruikt als een middel om deze handtekening in te voeren.

Om deze functie in te stellen, moet u:

  • Mercator versie 10.4 of hoger,
  • Een mobiel apparaat (smartphone of tablet) hebben, die verbonden is met het internet en beschikt over MercatorPenguin 2.4 of hoger,
  • In MercatorPenguin, activeer en accepteer de notificaties, dit wordt gedaan in het startscherm via de "i"-knop.
  • noteer de ID die verschijnt nadat de meldingen zijn ingeschakeld.

In de "Uitrusting kassa"-opties moet u de waarde van "Handtekening via MercatorPenguin: speler-ID" (id = PGSGN_PLID) invullen met de identificatie die in MercatorPenguin is vermeld in het informatiescherm. Deze identifier kan eenvoudig worden verkregen via deze query, waarbij xyz de eerste drie tekens zijn die in MercatorPenguin worden gelezen:

 

select id from PENGUIN_PLAYERS where id like 'xyz%'

 

 

Gebruik

Wanneer u een handtekening aanvraagt, geeft Mercator dit scherm weer, waarmee u de verschillende statussen van deze aanvraag kunt volgen:

De chronologie van de handtekeningreeks is als volgt:

 e      

  • Mercator stuurt een bericht naar de mobiel waarvan het spelers-ID overeenkomt met de waarde die is aangegeven in de optie "Handtekening via MercatorPenguin: speler-ID".
  • De gebruiker moet deze melding op zijn mobiel openen. Dit zal, indien nodig, MercatorPenguin openen.
  • De handtekening kan vervolgens worden ingevoerd in MercatorPenguin en worden gevalideerd met de knop OK.
  • MercatorPenguin stuurt deze handtekening naar MercatorPenguinServer en brengt een stempel met de datum en tijd aan.
  • Mercator wacht op deze handtekening en ontvangt deze opgeslagen door MercatorPenguinServer in de PENGUIN_SIGNATURES-tabel van de SQL-database.
  • Het proces eindigt met het weergeven van de handtekening in Mercator.

 

         


In principe is de verzending van deze melding onmiddellijk en daarom kan de handtekening onverwijld worden gemaakt. Afhankelijk van de gebruikte infrastructuur of de beschikbare data, kan deze tijd worden verlengd. Hierdoor kan deze functie onbruikbaar worden. Onbruikbaar. Het is daarom noodzakelijk tests uit te voeren voor het verzenden en ontvangen van meldingen in de omgeving waarin deze functie zal worden gebruikt.

Herinnering: meldingen worden nooit ontvangen als de toepassing nooit is gestart of geforceerd afgesloten is. -> Start MercatorPenguin minstens één keer.

Deze pagina biedt oplossingen om meldingsvertragingen te verminderen.