U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Onderhoudsbundel

0000002981     -      14-08-2020

Deze bundel is een specifieke programmering van MercatorPenguin, dus niet configureerbaar. Het biedt deze functies aan beheerders van de MercatorPenguin-configuratie :

  • herstart de Mercator-instantie in MercatorPenguinServer
  • sluit BillingEngines die worden bewerkt in de MercatorPenguinServer-instantie
  • deactiveer mobiele apparaten om de mogelijkheid van het bewerken van documenten met lijnen uit het Commercieel Beheer te verwijderen.

Ze zijn identiek aan die op de onderhoudspagina.

De XAML-zoekcode moet strikt en alleen dit bevatten :

<m:Maintenance />

Alle andere delen van de bundel moeten blanco zijn.

Aangezien deze bundel reageert op het gedrag van MercatorPenguinServer, mag deze alleen worden gekoppeld aan gebruikers met een echt systeembeheerdersprofiel. Zo is het herstarten van de instantie, mogelijk vanuit deze bundel, een kostbare operatie in termen van prestatie en maakt de server voor een paar momenten ontoegankelijk voor alle gebruikers.

       

 

  • Het eerste tabblad toont de naam van de instantie en de tijd van de laatste instantiatie. De knop "Herstart instantie" zorgt ervoor dat deze instantie opnieuw start op MercatorPenguinServer. Dit komt overeen met het herstarten van Mercator. Het is daarom duur in termen van prestaties en maakt MercatorPenguinServer enkele ogenblikken niet beschikbaar voor alle gebruikers.
  • Op het tweede tabblad staan de BillingEngines die worden bewerkt door MercatorPenguinServer. Normaal gesproken is er geen interactie met deze lijst nodig. Als een BillingEngine echter abnormaal open blijft en daarom bijvoorbeeld een document van het commercieel beheer produceert dat niet kan worden gewijzigd in Mercator, dan is het mogelijk om de sluiting te forceren door dit element langdurig ingedrukt te houden. Dit kan het opslaan van wijzigingen aan dit document in MercatorPenguin belemmeren.
  •  Het derde tabblad bevat de mobiele apparaten die geautoriseerd zijn om documenten met lijnen uit het commercieel beheer te bewerken. Als een apparaat niet meer in gebruik is, is het mogelijk om de autorisatie in te trekken door het bijbehorende element langdurig ingedrukt te houden.
    Let op : deactivering van een apparaat is definitief en onherroepelijk.

Snelle installatie : het bestand Maintenance.pngb kan worden gelezen via de knop "Openen" onderaan het configuratiescherm.