U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Configuratie van de koppeling met een Franse terminal die het Caisse-AP protocol implementeert

0000003229     -      25-06-2024

Mercator kan worden verbonden met betaalterminals die het Caisse-protocol van de Association du Paiement implementeren, voorheen bekend als Concert. De communicatie is mogelijk via TCP. (Verbinding via seriële poort wordt niet ondersteund).

De volgende stappen moeten worden uitgevoerd om deze verbinding operationeel te maken :

 • Het is noodzakelijk om de meest recente versie van het Caisse-protocol te identificeren die door de terminal wordt ondersteund. Indien nodig moet de optie "Terminal Betalingen Caisse-AP / Protocolversie" (id=CNCRT_VERS) worden aangepast.
 • Een vast IP-adres moet in de terminal worden ingesteld.
 • De terminal moet ook worden geconfigureerd om te luisteren naar TCP-communicatie. Bijvoorbeeld, op een Ingenico Desk 5000 terminal, moet u naar het bedieningspaneel gaan en "Kassaverbinding", "Active", "IP/Eth" selecteren.
 • De optie CAISSEAP gevolgd door het hierboven vastgestelde IP-adres moet worden opgenomen in de Mercator voucher.
 • Voer dit IP-adres in Mercator in onder "Tools / Opties", knooppunt "Kassa-apparatuur", optie "Caisse-AP host terminal" (id=CNCRT_HOST). Deze optie wordt per werkstation ingesteld.
 • Hierdoor zal Mercator opnieuw opstarten.
 • In "Tools / Setup / Betalingswijzen" moet u één of meerdere betaalwijzen creëren die door de terminal moeten worden ondersteund. Dit vereist een koppeling in kolom "Caisse-AP".
  • Maak een betaalwijze aan die gekoppeld is aan "Indifferent" voor alle betalingen met een bankkaart. Deze modus maakt het mogelijk om de terminal om een betaling met een bankkaart te vragen zonder het te beperken tot een specifiek kaarttype. We raden aan om deze modus exclusief te gebruiken voor kaartbetalingen.
  • Indien gewenst, kunt u betaalwijzen creëren die gekoppeld zijn aan specifieke kaarttypes. Na ontvangst van de betaling zal Mercator automatisch de betaalwijze "Indifferent" omzetten naar het kaarttype dat door de klant is gebruikt. Als dit type niet in de lijst wordt gevonden, blijft de betaling gekoppeld aan "Indifferent".
  • Voor cheques is het noodzakelijk om een aparte betaalwijze aan te maken die is gekoppeld aan "CHEQUE Protocol".

 

Standaard communiceert de terminal via poort 8888. Als een andere poort wordt gebruikt, moet u de optie "Caisse-AP host terminal" aanvullen met het IP-adres, gevolgd door een : , gevolgd door de poort. Bijvoorbeeld : 

192.168.2.250:8889

Het is noodzakelijk ervoor te zorgen dat geen firewall het TCP-verkeer op de gebruikte poort in het netwerk tussen Mercator client en de betaalterminal belemmert.

Belangrijke opmerking : Het protocol staat mercator niet toe om de testen of de terminal klaar is om een transactie te ontvangen. Het staat ook niet toe om een lopende transactie te annuleren. Daarom, wanneer de gebruiker een transactie in Mercator annuleert via de knop "Annuleren", is het noodzakelijk deze ook op de terminal te annuleren (rode knop). Als deze annulering niet wordt uitgevoerd, is het mogelijk voor een klant om een betaling te voltooien die niet de laatste door Mercator verzonden transactie is. 

 

Zie ook : xCaisseAp