U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

TINA-modus beheer

0000002661     -      05-08-2019

Mercator maakt het nu mogelijk om de TINA service te gebruiken (Temporary Interrupted Network Application) van de Worldline (Banksys).
Hierdoor kunt u in het geval van een internet storing de betaal terminal blijven gebruiken.
Dit systeem is momenteel alleen beschikbaar voor Bancontact / Mister Cash-kaarten.
Om deze nieuwe functie te kunnen gebruiken zal men deze eerst moeten activeren bij Banksys.
Via het menu "Tools \ Betaal Terminal \ Activeer TINA-modus", moet men in Mercator aanduiden dat de internet toegang niet meer mogelijk is

Wanneer de gebruiker de TINA-modus geactiveerd heeft slaat de terminal de gegevens op en voert een controle uit via de PIN-code van de gebruiker.
De gegevens worden voor de veiligheid ook opgeslagen in Mercator.

Wanneer een betaling apparaat in TINA-modus is test het tijdens elk gebruik of het toegang tot het internet kan krijgen.

  • Zo ja, schakelt deze de TINA-modus automatisch uit en herbegint met alle gegevens van de server uit te wisselen (inclusief eerder opgenomen gegevens).
  • Zo niet, gebeurt de validatie van de betaling met de PIN-code van de gebruiker en wordt de boodschap “Betaling aanvaard” weergegeven.

In dat geval moet de gebruiker de gegevens handmatig doorsturen (opgeslagen in Mercator) via het ”Send TINA Backup" menu. Na het selecteren van een datum range selecteert de gebruiker uit de lijst met apparaten, het apparaat waar hij de gegevens naar wilt sturen.

Het verzenden van de gegevens gebeurt via e-mail en maar op één apparaat tegelijkertijd. Men zal daarvoor eerst de betaalwijze moeten aanpassen naar kolom “e-mail".

 

 

Bijkomende gegevens : Betalingswijzen