Een methode uit een customizer uitvoeren vanuit

0000002426     -      24-08-2016

Indien de customizer opgeslagen is in de DB, is dit niet mogelijk. Dit is geen limiet van Mercator, maar van de .NET-compiler. Het is onmogelijk om een referentie toe te voegen naar een assembly die opgeslagen wordt in het RAM-geheugen en niet op DISK.

Ziehier wat we aanraden: in Visual Studio creeer je een nieuw project dat overeenkomt met een bibliotheekklasse. Maak in het project bijvoorbeeld een static klasse (dit wil zeggen dat het niet geïnstantieerd moet worden) en deze zal de methoden bevatten waarvan de code gemeenschappelijk is voor customizers en knoppen. In de code van deze customizers en knoppen volstaat het om dit te gebruiken voor het instellen van de referentie.

Om de module zonder moeite te verdelen wordt deze automatisch geïnstalleerd in de hoofdmap, rekening houdende met de updates van deze assembly, moet men gebruik maken van de automatische verdeling van assemblies.

Het enige nadeel aan het systeem is dat je Mercator vaak moet herstarten om wijzigingen in de code te testen.

Het voordeel is dat je andere programmeurs of gebruikers niet moet storen indien iedereen zijn eigen Mercator root directory heeft.

Goeiedag,

Is het mogelijk om een Customizer te hangen aan een GesCom document?

In de parametrage-instellingen van verkoopschermen is het mogelijk om een knop toe te voegen.

Maar de vraag is het volgende: is het mogelijk om bij een knop een methode te gebruiken die zich in de customizer bevind?