U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Automatische distributie van cloud-bestanden

0000002690     -      13-06-2017

Mercator 10.0 of hoger kan bestanden van alle types distribueren automatisch in de hoofddirectory van Mercator. Dit laat ons toe om bestanden zoals afbeeldingen, logo’s, VPN-bestand (de integratie van Windows VPN of OpenVPN), ... en andere bestanden die gebruikt worden door Mercator lokaal te bewaren bij de gebruiker.

Soms is het aangeraden om een bestanden lokaal op te slaan in plaats van in een SQL-database. Bijvoorbeeld, een logo dat gebruikt wordt bij de afdruk van elk document. Zodat het niet steeds gedownload moet worden van de SQL-server.

Deze bestanden kunnen geplaatst worden in de gegevensdatabank via dit element in het menu “Beheer”.

Bij het invoegen in de database maakt Mercator een fingerprint aan van het bestand (SHA1-sleutel). Deze zal bij elke opstart van Mercator controleren of dezelfde fingerprint nog aanwezig is. Indien dit niet het geval is, wordt het bestand bijgewerkt. Als het bestand niet meer bestaat in de directory zal het opnieuw toegevoegd worden.

Opmerkingen: :